HONUNG

HONUNG

Honung består i huvudsak av olika socker fruktos och glukos. Färgen kan variera allt ifrån nästan färglös till mörkbrun. Konistensen kan vara från lättflytande till trögflytande och mer eller mindre kristalliserad. Smaken och aromen varierar helt efter vad honungen härrör ifrån för växter.


FÖRSÄLJNING

Under säsongen finns honung till försäljning, under sommaren finns nyslungad flytande honung. Övriga året är konsistensen från mjuk till fast. Normalt tappar jag honungen på glasburk 700gr, men även på plasthink 3kg efter beställning. Finns även  6-kantig glasburk som kan vara roligare till present.

FRÅN KUPA TILL BURK

Ur kupan hämtar jag ramar som är fyllda med houng. Det första man gör är att ta bort vaxlocket som bina täcker varje cell inför sin tänkta förvaring. Därefter slungas ramarna i en honungslunga, på så sätt får man ur honungen ur ramarna. Vidare rinner honungen ner igenom ett filter, och ytterligare en gång i ett finare filter. Sedan får honungen stå svalt och röras till rätt konstostens. Till sista tappas den på burk.

BURKENS INNEHÅLL

Innehåll. Honung som uppfyller krav på renhet, vattenhalt m.m.

Inga tillsatser. Rimfrostliknande mönster på burkens insida är inget fel utan  bevis på låg vattenhalt.

Konsistens: Mjuk-Fast

Vattenhalt: Under 20%

Energivärde:  100gr ger 1340 kJ (320kcal)

Förvaring: Svalt och vid jämn teperatur med påsatt lock. Bör ej utsättas för solljus.